Artur a Maltazardova pomsta 3. - Besson, Luc; Szabóová, Zuzana; Szabóová, Zuzana (Bratislava SPN - Mladé letá, 2007)
Pomoc ! Artur vyjavene civel na zrnko ryže, ktoré mu pavúk doručil rovno do dlane. Stála na ňom zúfalá prosba o záchranu. Niet pochýb ! Minimojovia sú v nebezpečenstve !!! Artur horúčkovito premýšľal, ako sa čo najskôr dostane do ich krajiny, keď vtom otec zavelil odchod. Nešťastný chlapec sa bránil, ale otec bol neoblomný. Predstava, že milovaná Selénia sa nachádza medzi životom a smrťou, bola pre Artura neznesiteľná. Pomôže mu starý otec Archibald alebo pojašený verný pes Alfréd ? Zachráni milovanú Seléniu a svojich priateľov Minimojov, aj keď tým ohrozí svoj skutočný svet ? Neľútostný boj so zlom pokračuje..
Keywords: Artur a Minimojovia; francúzska literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; fantastické príbehy; sfilmovaný príbeh; pre čitateľov od 11 rokov