Ruiny - Smith, Scott americký autor 13. júla 1965 (Ikar, 2007)
Dve mladé americké dvojice, ktoré po zavŕšení stredoškolského štúdia trávia bezstarostnú dovolenku na plážach v turistickom stredisku Cancúne, ani netušia, čo ich bude stáť nápad spestriť si dni záhaľky malým dobrodružstvom... Mexický prales s tajomnými mayskými ruinami je priveľkým lákadlom, aby mu odolali. Ale po zdrvujúcom objave sa ich cesta mení na hrôzostrašnú pravdu s dôsledkami, ktorým už nemožno zabrániť.