Logický pozitivizmus - kol. autorov; Schlick, Moritz; Neurath, Otto; Carnap, Rudolf; Hempel, Carl G.; Reichenbach, Hans; Ayer, Alfred J. (IRIS - Milan Štefanko, 2006)
Tretí zväzok Malej antológie filozofie 20. storočia obsahuje projekty filozofie a filozofie vedy, ktoré vznikli v prvých desaťročiach dvadsiateho storočia a mali charakter scientizácie možného chápania filozofie. Pre toto obdobie je typická predstava, že takmer všekty dôležité problémy súčasnosti nemajú bez využitia vedy veľké šance na úspech. V tomto zväzku sa čitateľ zoznámi s názormi M. Schlicka, R. Carnapa, O. Neuhartha, C. G. Hempela, H. Reichenbacha a A. J. Ayera. editori: F. Mihina, T. Sedová, M. Zouhar