Logický pozitivizmus - kol. autorov; Mihina, František; Sedová, Tatiana; Zouhar, Marián; Schlick, Moritz; Neurath, Otto; Carnap, Rudolf; Hempel, Carl G.; Reichenbach, Hans; Ayer, Alfred J. (Bratislava IRIS - Milan Štefanko, 2006)
Tretí zväzok Malej antológie filozofie 20. storočia obsahuje projekty filozofie a filozofie vedy, ktoré vznikli v prvých desaťročiach dvadsiateho storočia a mali charakter scientizácie možného chápania filozofie. Pre toto obdobie je typická predstava, že takmer všekty dôležité problémy súčasnosti nemajú bez využitia vedy veľké šance na úspech. V tomto zväzku sa čitateľ zoznámi s názormi M. Schlicka, R. Carnapa, O. Neuhartha, C. G. Hempela, H. Reichenbacha a A. J. Ayera. editori: F. Mihina, T. Sedová, M. Zouhar
Keywords: Schlick, Friedrich Albert Moritz -- filozof -- 14.4.1882-22.6.1936 -- Rakúsko; Neurath, Otto von -- filozof -- 10.12.1882-22.12.1945 -- Rakúsko; Carnap, Rudolf -- filozof a logik -- 18.5.1891-14.9.1970 -- Nemecko, USA; Reichenbach, Hans -- filozofia -- 26.9.1891-9.4.1953 -- Nemecko; Hempel, Carl Gustav -- filozof -- 8.1.1905-9.11.1997 -- Nemecko; Ayer, Alfred Jules -- filozof -- 29.10.1910-27.6.1989 -- Anglicko; Antológia z diel filozofov; slovenská literatúra; filozofia -- dejiny -- 20. storočie; logický pozitivizmus; metafyzika; logický empírizmus; novopozitivizmus; kazualita; filozofické smery; filozofia -- osobnosti; Nemecko; Anglicko; odborné publikácie; antológie