Filozofia - Fürstová, Mária; Trinks, Jürgen; Gahér, František 1957- (SPN - Mladé letá, 2006)
Jednotlivé problémové okruhy v učebnici sú usporiadané tak, aby umožňovali nadviazať na filozofickú tradíciu, a zároveň uvádzali do súčasných filozofických polemík.