Vojenské dějiny 2. - Dupuy, Ernest, R. dôstojník armády Spojených štátov a vojenský historik 24. marca 1887 - 25. apríla 1975; Dupuy, Trevor N. plukovník armády Spojených štátov amerických 3. mája 1916 - 5. júna 1995; manželia Benešoví (Forma, s.r.o. Praha, 1997)
Harperova encyklopedie. Od roku 1700 do Perského zálivu. Nejnovější verze knihy Vojenské dějiny z nakladatelství The Harper. Obsahuje všechny důležité vojenské události celé lidské historie, a to seřazené jednak časově a za druhé podle kontinentů. Dále kniha obsahuje cca 250 map a nákresů vojenské strategie. Kromě historických údajů přináší i podrobný popis dobové vojenské výzbroje a taktiky jednotlivých etnik. Původní knihu jsme rozdělili na dva díly, aby se s ní dalo snáz pracovat. První díl se zabývá vojenstvím od počátku mapovatelné historie do roku 1700, druhý díl poté od roku 1700 do současnosti. Každý díl je samostatně vybaven rejstříkem (jmenným i věcným) a obsahem.
Keywords: americká literatúra; vojny -- dejiny -- 1700 - 1990; vojenské operácie; svetové dejiny; encyklopédie