Recidívy klerikalizmu : Slovenská republika a Vatikánske zmluvy - Dányi, Ondrej; Baťala, Marián (vlastným nákladom, 2006)
Autori vyjadrujú presvedčenie, že kniha zaujme nielen tých, ktorí sa danou problematikou zaoberajú hlbšie, ale aj bežného čitateľa, občana tohto štátu, ktorý na vlastných skúsenostiach vo svojom živote pociťuje nadvládu inej ideológie ako tu bola do roku 1989, pociťuje ideológiu klerikalizmu, ktorej ambíciou je presadiť sa v celej slovenskej spoločnosti.