Mŕtvoly sa nerátajú - Bowker, David anglický autor a scénarista (Zelená knižnica, 2007)
Majiteľ antikvariátu Mark, mierumilovný a citlivý mladý muž, je šťastný vo svete vzácnych kníh. Jeho život sa dramaticky zmení, keď mu po rokoch znovu skríži cestu stará láska, ktorá mu pred šiestimi rokmi dala kopačky. Atraktívna, no nevyspytateľná Cara je rovnako nespútaná, sexi a promiskuitná ako za stredoškolských čias a Mark opäť stráca hlavu. Jeho láska je vystavená ťažkej skúške, keď mu excentrická Cara, odjakživa priťahovaná pochybnými existenciami, predloží zoznam ľudí, ktorých by rada videla mŕtvych, lebo jej bránia v živote, aký si vysnila. Keď sa Markovi situácia vymkne spod kontroly, mŕtvych geometrickým radom pribúda a sám sa stáva cieľom, uvedomí si, že ak chce prežiť, musí byť rovnako tvrdý a nemilosrdný ako jeho protivníci.