Moje prvé bájky - Ezop starogrécky autor bájok 620 p.n.l. - 564 p.n.l; La Fontaine, Jean de (SPN - Mladé letá, 2005)
Táto knižka menšieho formátu ponúka na každej dvojstrane nádherné ilustrácie a jednoducho spracované známe bájky o zvieratách (predstavujúce ľudské vlastnosti). Texty bájok od najznámejších svetových autorov (napr. Ezop, La Fontaine) sú upravené do primeranej podoby pre deti. Na protiľahlej strane sa uvádza morálne ponaučenie z každej bájky. Mnohé z týchto výrokov sú všeobecne známe a stali sa súčasťou celkového kultúrneho povedomia. Okrem množstva iných tu nájdeme bájku o usilovnom mravčekovi a ľahkovážnom svrčkovi, o vlkovi a ovečke, o vrane a líške a i.