Drámy na hraniciach - Kalný, Slavo (Fortuna Print, s.r.o, 2003)
V knihe autor približuje dnešným čitateľom témy, ktoré sú pre nich už čímsi celkom neznámym - dosiaľ nedostatočne zdokumentované osudy ľudí na slovenských hraniciach po roku 1945. Osobitnú tragickosť nadobudli drámy, ktoré sa tu odohrávali v päťdesiatych rokoch 20.storočia. V tom čase na hraniciach s "kapitalistickým" svetom zahynuli desiatky nevinných, ktorí sa odvážili prekročiť hranice napriek tomu, že to vtedajší režim hodnotil ako ilegálny a vlastizradný čin.