21 dôvodov, prečo žena spí s mužom - Lerchová, Doris nemecká autorka (Motýľ, 2006)
Doris Lerchová s uštipačnou iróniou i s vážnosťou psychológa odhaľuje skryté zákutia ľudskej intimity, bystrým okom znalkyne medziľudských vzťahov analyzuje otázku spolužitia muža a ženy. V pútavých príbehoch ponúka pestré spektrum postáv, každodenných všedných i originálnych situácií a s detailnou precíznosťou, humorom a ostrovtipom vťahuje čitateľa do osudov blízkych bežnému človeku. Ide o viac či menej harmonické vzťahy medzi mužom a ženou, keď sa treba rozhodnúť, ako ďalej. Ženská intuícia obyčajne nesklame...