Tehanu. 4. - Le Guinová, Ursula K. americká autorka 21. októbra 1929 - 22. januára 2018 (Slovart s.r.o, 2007)
Štvrtá kniha o Zememoriach. Čarodej Ged, ktorý bol na začiatku príbehu malým pastierom, a mladá kňažka Tenar sa po mnohých rokoch opäť stretávajú, aby spoločne bojovali proti zlu, ktoré sa ani tým najmocnejším mágom nepodarilo zlikvidovať. Na začiatku sveta žili na prvých ostrovoch, ktoré sa vynorili z peny, iba draky. Čas plynul a všetko sa menilo. Draky sa rozdelili na dva tábory, divé draky ostali na západných ostrovoch a tie, ktoré nevedeli lietať, odplávali na východ. A dodnes medzi nami žijú ľudia, ktorí si dračiu minulosť pamätajú...