Spoveď nemožnej matky 2. - Calmanová, Stephanie anglická autorka; Holinová, Natália (Bratislava Fragment, 2007)
Stephanie Calmanová prepísala pravidlá moderného života. Vysvetľuje, prečo by ženy mali stráviť viac času v kuchyni, prečo sa mužom zahmlieva zrak, keď sa ich polovičky vyzlečú, a prečo ovocie nie je pre nás vždy dobré. Takisto sa podelí o skúsenosti, ktoré zvládla, ako napríklad vyzerať mladšie tak, že sa pritiahnu ramienka na podprsenke, ako prejsť cez dav na neviditeľnom zázračnom poníkovi, ako dostať svoje deti do múzea (vyberte si múzeum so zvažujúcou sa rovinkou pri vchode, vhodnou na skejtbord) a ako zostať vydatá. Odvážna, otvorená a hystericky zábavná nová kniha Stephanie Calmanovej dodáva nádej zlým rodičom a vôbec všetkým neschopným dospelým. Prečítajte si ju a dozviete sa, že nie ste sami.
Keywords: anglická literatúra; humoristické romány; populárno-náučná literatúra; príbehy zo života