O rybárovi a rybke - Grimm, Jacob; Grimm, Wilhelm nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1786–1859 (Delfín s.r.o, 2003)
O rybárovi a jeho žene, je rozprávka o chamtivosti a o tom, či nadmerné potreby a majetok, dokážu urobiť človeka skutočne šťastným.