O rybárovi a rybke - Grimm, Jacob; Grimm, Wilhelm nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1786–1859 (SR Delfín s.r.o.)
O rybárovi a jeho žene, je rozprávka o chamtivosti a o tom, či nadmerné potreby a majetok, dokážu urobiť človeka skutočne šťastným.
Keywords: nemecká literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - klasické; leporelo; pre najmenších čitateľov