Dobrodružstvá rušňa Tomáša 7. 7. - Awdry, W. (Egmont ČR, s.r.o, 2006)
Užitočné rušne za vami prichádzajú s ďalšími dobrodružstvami, ktoré zažili na ostrove Sodor. V pôvabných príbehoch vystupujú nákladiak Eliška, pásový traktor Terence, úzkorozchodný rušeň Skarloey zo starých dobrých čias, Mavis, neposedná mašinka z lomu a prístavný žeriav Cranky, ktorý sa k rušňom najprv správa namyslene, potom však skrotne a napokon je Tomášovi a Percymu ešte vďačný za záchranu.