Neplechy školníčky Agneše - Verešpejová, Alžbeta (Mladé letá, 2007)
Školníčka Agneša je výnimočná. Nielenže miluje školu, ale aj všetky deti, ba aj hluk cez prestávky! Je celá nesvoja, keď v škole niet ani živej duše. No blíži sa pohroma - prázdniny! Školníčka Agneša sa im bráni zubami-nechtami. Preto sa ich rozhodne ukradnúť. Do konca školského roka však ostáva už len pár dní...! Táto originálna a vtipne ilustrovaná knižka určite nadchne a poteší všetkých školákov, ktorí majú školu radi, ale vždy sa tešia aj na prázdniny.