Neplechy školníčky Agneše - Verešpejová, Alžbeta; Ilkovičová, Katarína (Bratislava Mladé letá, 2007)
Školníčka Agneša je výnimočná. Nielenže miluje školu, ale aj všetky deti, ba aj hluk cez prestávky! Je celá nesvoja, keď v škole niet ani živej duše. No blíži sa pohroma - prázdniny! Školníčka Agneša sa im bráni zubami-nechtami. Preto sa ich rozhodne ukradnúť. Do konca školského roka však ostáva už len pár dní...! Táto originálna a vtipne ilustrovaná knižka určite nadchne a poteší všetkých školákov, ktorí majú školu radi, ale vždy sa tešia aj na prázdniny.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; príbehy o deťoch; rozprávky - autorské; veľké písmená; pre čitateľov od 7 rokov