2. Modrý džin Babylonský - Kerr, Philip anglický autor krimi 22. februára 1956 - 23. marca 2018; Frank, Patrick (Bratislava Slovart s.r.o., 2007)
Druhý diel trilógie Deti čarovnej lampy, v ktorom sa 12-ročné dvojčatá Philippa a John Gauntovci, mladí džinovia, vrhnú do ďalšieho úžasného dobrodružstva. Budú potrebovať všetky svoje magické schopnosti, odvahu a inteligenciu, aby prežili. Philippa po výberovom konaní na Modrého džina babylonského zmizne a jediný, kto ju môže zachrániť, je jej brat John. John sa pustí na dlhú cestu, aby ju zachránil.
Keywords: Deti čarovnej lampy; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; historické príbehy; pre čitateľov od 11 rokov; Babylón