Tajomstvo mušle - Komorová, Mariana (Žilina Knižné centrum, vydavateľstvo, 2006)
Svoju najnovšiu knihu autorka adresuje dospievajúcej mládeži. no nielen jej. V knihe pre dospievajúcu mládež vás hneď od prvých riadkov sprevádza deviatačka Katka. Obyčajné dievča so svojimi problémami. zážitkami. jej rodina. priatelia. spolužiaci. Každodenný kolobeh. lyžiarsky zájazd a plynúce dni pospájané nitkami viet. . .
Keywords: literatúra pre deti; dievčenské romány; na prednes - 2. stupeň ZŠ; pre čitateľov od 11 rokov; slovenská literatúra