Ostré predmety - Flynnová, Gillian americká autorka 24. februára 1971; Hrebíček, Róbert (Bratislava Ikar, 2008)
Novinárka Camille Preakerová sa vracia do rodného mestečka Wind Gap v štáte Missouri, aby tam napísala reportáž o zmiznutom desaťročnom dievčatku. Krátko po jej príchode však malú Natalie nájdu uškrtenú, navyše s vytrhnutými zubami. Podobný prípad sa stal aj pred rokom. Vtedy niekto zavraždil deväťročnú Ann, vytrhal jej zuby a mŕtve telo hodil do miestneho potoka. Obe vraždy majú pre Camille pomerne osobný charakter - aj jej totiž pred niekoľkými rokmi zomrela chorľavá mladšia sestra.
Camille sa oboznamuje s okolnosťami oboch vrážd a spoznáva rodiny obetí, pričom si čoraz naliehavejšie uvedomuje, že všetko je inak, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. V hlave sa jej rojí množstvo otázok: Môže mať detektív Willis pravdu, keď tvrdí, že vrah nepochádza z Wind Gapu? Alebo sa potvrdia slová náčelníka Vickeryho, že ide o miestneho obyvateľa? Ako je možné, že matka, s ktorou si Camille nikdy nerozumela, nezmenila vzhľad dcérinej izby ani niekoľko rokov po jej smrti? Prečo sa jej druhá nevlastná sestra Amma správa najskôr bezohľadne a vzápätí milo? Je normálne, že v trinástich rokoch sa hrá s domčekom pre bábiky a o pár minút nato sexuje s chlapcami? A prečo vlastne musela zomrieť jej mladšia vlastná sestra Marian? Camille s hrôzou odhaľuje rodinné tajomstvá, pred ktorými sa pred dlhými rokmi márne pokúšala utiecť do Chicaga ...
Keywords: americká literatúra; kriminálne romány; psychotriler