Na úsvite dejín. 1. - Whiteová, Ellen Gould americká autorka kresťanských a iných diel 26. november 1827 - 16. júl 1915 (Advent-Orion, s.r.o, 2007)
Prvá časť päťzväzkového diela DRÁMA VEKOV otvára veľkú panorámu Starej zmluvy. Pútavým spôsobom približuje príbehy biblických dejín od stvorenia sveta po vládu kráľa Dávida. Všetky tieto udalosti sa odohrali na úsvite ľudských dejín pred niekoľko tisíc rokmi. Napriek tomu sa dotýkajú dnešných zápasov medzi dobrom a zlom, láskou a nenávisťou, vernosľou a zradou, pomstou či odpustením. Je preto pochopiteľné, že tieto inšpirujúce príbehy boli aj filmovo spracované.