Dobyvatelé : Nová historie moderního světa - Day, David (D-Consult, s.r.o, 2006)
Dílo australského historika Davida Daye podává poutavý obraz vleklých, většinou i krvavých bojů vedených dobyvatelskými zeměmi zejména Velkou Británií, Španělskem, Francií a Japonskem s cílem zmocnit se území a majetkucizích, často odlehlých oblastí různých kontinentů, trvalou okupací si podrobit jejich původní obyvatele a oloupit je o půdu, která jim od věků patřila.