Commandos - amatéři v akci - Foxall, Raymond; Bartoň, Jiří (Praha D-Consult, s.r.o., 2003)
Za druhé světové války, v době, kdy byla Británie odříznuta do Evropy, provedli dva britští vojáci odvážný nájezd do Němci okupované Francie. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, ale tito dva muži nebyli vycvičenými příslušníky speciálních jednotek, nýbrž příslušníky polního stomatologického oddělení. Do Francie odpluli bez jakéhokoliv povolení a po absolvování svého vlastního tajného commando výcviku. To není výmysl ale skutečnost! Je to jeden z nejpodivnějších a nejneuvěřitelnějších příběhů války, který díky této knize neupadl v zapomnění.
Keywords: anglická literatúra; špeciálne jednotky; 2. svetová vojna -- 1939 - 1945; populárno-náučné publikácie