The Hound of the Baskervilles - Pes baskervillský : zrkadlový text - Doyle, Arthur Conan škótsky autor 22. mája 1859 - 7. júla 1930 (2006)
Asi nejznámější holmesovský detektivní román je neobyčejně působivým příběhem z ponurých anglických blat. Události, které se zpočátku vzpírají logickému chápání, doprovází atmosféra děsu a tajemství.