The Hound of the Baskervilles - Pes baskervillský zrkadlový text - Doyle, Arthur Conan škótsky autor 22. mája 1859 - 7. júla 1930; Mraček, David (2006)
Asi nejznámější holmesovský detektivní román je neobyčejně působivým příběhem z ponurých anglických blat. Události, které se zpočátku vzpírají logickému chápání, doprovází atmosféra děsu a tajemství.
Dvojjazyčné vydání doplněné lexikálním a gramatickým komentářem pod čarou.
Keywords: anglická literatúra; kriminálne romány; texty v angličtine