Robinson Crusoe - Defoe, Daniel (Penguin Popular Classics, 1994)
Príbeh stroskotanca, ktorý sa ocitne na pustom ostrove, kde je nútený naučiť sa prežiť. Kniha anglického autora Daniela Defoa o Robinsonovi bola prvýkrát vydaná roku 1719.