Panoráma slovenskej literatúry : Literárne dejiny od roku 1945 po súčasnosť. 3. - Čúzy, Ladislav; kol. autorov (SPN, 2006)
Kniha prináša prehľad literárnych dejín na Slovensku od roku 1945 po súčasnosť. Vyšla ako posledná časť trojzväzkových dejín mapujúcich slovenskú literatúru od jej počiatkov až po súčasnosť. Rozdelená je do štyroch kapitol. Každá kapitola obsahuje základnú charakteristiku obdobia literárneho vývinu, portréty autorov a ich základné diela. Kniha je určená predovšetkým študentom, ale aj širšiemu okruhu záujemcov o slovenskú literatúru. Môže byť vhodnou pomôckou na prípravu na maturitné skúšky a prijímacie pohovory z literatúry.