Cyprusová aleja - Boucheronová, Rose anglická autorka; Redlingerová, Alena (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2008)
Robert Markham a jeho žena Grace sa obzerajú po nových možnostiach podnikania, keď ich upúta inzerát s ponukou na kúpu prepychového hotela. Obaja sa zhodnú, že je najvyšší čas splniť si sen o živote v jednom z najmalebnejších kútov Anglicka. Luxusný hotel Staré Sídlo ožije pod ich vedením už prvý rok vďaka rôznorodej zbierke zaujímavých hostí zblízka i zďaleka. K tým druhým patrí bohatá americká vdova s dcérou Ellis, ktoré čakajú na prestavbu svojho domu v blízkom okolí, a manželia z Ameriky. Angličanka Constance Boswellová si na rozdiel od nich chce dožičiť malý luxus, prv než urobí osudové rozhodnutie. A je tu i záhadný fešák Anthony Sheridan, ktorý vystupuje ako záujemca o kúpu vidieckeho sídla v kraji a ktorý zrejme nie je celkom tým, za čo sa vydáva. Jedno však majú hostia v Starom sídle spoločné. Všetkých čakajú veľké zmeny...
Keywords: anglická literatúra; spoločenské romány; z anglického vidieka