Tajomstvo víchrice - Bočkayová-Vaseková, Renáta (Tranoscius, 2007)
Voľné pokračovanie príbehov o tatranských škriatkoch Tatrankoch tentoraz zo Západných Tatier. Príbehy strážcov horskej prírody ľ smelých škriatkov Tatrankov sa dočkali svojho pokračovania. Malí ochrancovia Západných Tatier bojujú s následkami zhubnej víchrice a ľudskej nezodpovednosti.