Tajomstvo víchrice - Bočkayová-Vaseková, Renáta; Šrolová, Anna (Liptovský Mikuláš Tranoscius, 2007)
Voľné pokračovanie príbehov o tatranských škriatkoch Tatrankoch tentoraz zo Západných Tatier. Príbehy strážcov horskej prírody ľ smelých škriatkov Tatrankov sa dočkali svojho pokračovania. Malí ochrancovia Západných Tatier bojujú s následkami zhubnej víchrice a ľudskej nezodpovednosti.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; pre čitateľov od 6 rokov; Vysoké Tatry