Pastiersky list - Hvorecký, Michal slovenský autor 29. decembra 1976 (Bratislava Vydavateľstvo Marenčin PT, spol. s r.o., 2008)
Satirické, autobiografické, mimoriadne ostré krátke poviedky, fejtóny a glosy, za ktoré si autor vyslúžil tisícky kontroverzných reakcií v diskusných fórach, pobúrené odozvy politikov aj nomináciu na Novinársku cenu za najlepší komentár roka. Terčom spisovateľovej pozornosti, či skôr sústredenej paľby, sú zahraničná aj slovenská reklama, kultúra, hudba a spoločenský život vôbec.
Keywords: slovenská literatúra; fejtóny; reportáže; humorné príbehy; súčasný slovenský autor