Jaskyňa lásky - Featherová, Jane anglicko-americká autorka 1945 (Slovenský spisovateľ, 2008)
Keď lord Rutherford zdedí majetok na odľahlom pobreží Cornwallu, nazdáva sa, že sa stretne s prázdnou pompéznosťou miestnej šľachty a chudobnými vidiečanmi, ktorí si pomáhajú pašeráctvom prekvitajúcim v tomto Bohom zabudnutom kúte. Určite neráta s tým, že sa stretne aj so záhadnou mladou vdovou, za ktorej biednym oblečením a zdanlivou pokorou sa skrýva iskrivý intelekt. Citlivý nos bývalého vojaka zunovaného záhaľkou v hlavnom meste však pri zoznámení s pôvabnou Meredith Trelawneyovou zavetrí aj čosi iné. Jeho podozrenie zakrátko potvrdí dramatický nočný zážitok na skalnatom pobreží, kde sa stane svedkom scény, pri ktorej ide o krk všetkým zúčastneným. Ostrieľaný vojnový veterán, ktorý odjakživa ctil zákon, musí pozbierať všetok dôvtip, ak sa chce vyhnúť nástrahám, ktoré mu kladie pod nohy cit k žene s dobrodružnými sklonmi, a pritom nestratiť to, čo konečne našiel...