Nádherný anjel - Lindseyová, Johanna americká autorka 10. marca 1952 - 27. októbra 2019 (Ikar, 2004)
Angela Sherringtonová, krásna dcéra chudobného farmára z Alabamy, sníva o nemožnom - o láske temperamentného dediča rodinného sídla Zlaté duby Bradforda Maitlanda. V spálni istého luxusného verejného domu sa jej želanie stáva skutočnosťou. V náručí pyšného, mocného muža, po ktorom vždy túžila, konečne spoznáva, čo znamená vzrušenie a extáza. No škandál a šokujúce rodinné tajomstvo ohrozuje zakázanú lásku. Zachrániť ju môžu len vtedy, ak v srdciach ostanú verní vášni, akú zažijú len raz za život, a ktorej sa nedokážu zriecť.