Prenasledovaná láska - Smallová, Bertrice americká autorka 9. decembra 1937 - 24. februára 2015; Dulla, Ján (Bratislava Ikar, 2003)
Lady Fortune Lindleyová sa po rokoch vracia na miesto, kde sa narodila, na rozľahlú usadlosť v Ulsteri, ktorú zdedí iba za podmienky, že sa vydá za niektorého írskeho protestanta. Preto sa Fortune rozhodla uvažovať o svadbe s protestantským šľachticom, mužom primeraným jej bohatstvu a spoločenskému postaveniu. Jej srdca sa však zmocní jeho starší brat...
Keywords: americká literatúra; historické romány; romance