Základy práva a ochrana spotrebiteľa - Krsková, Alexandra; Krátka, Darina (SPN, 2001)
Stredoškolská učebnica je rozdelená na dve časti: Základy práva a Ochrana spotrebiteľa. V prvej časti autorka rozoberá pramene európskej kultúry, vysvetľuje, čo je právny štát, systém práva a jeho odvetvia, ako aj aplikáciu práva v spoločnosti. Samostatná kapitola je venovaná ľudským právam a rôznym systémom ochrany ľudských práv. Teoretický výklad ilustrujú prípady a problémy z praxe. Druhú časť publikácie tvorí ochrana spotrebiteľa, ktorej právnu úpravu zahrnuje občianske právo, a vysvetľuje, prečo sa vlastne sformoval systém tejto ochrany.