Rozprávaj mi rozprávku - Dudek, Adolf; Huberová, Jana (Librex, 1997)
V tejto knižke nájdete najznámejšie detské rozprávky, ktoré si spolu s rodičmi čítajú už celé generácie malých chlapcov a dievčat a aj dnes im majú čo povedať. Sú plné jednoduchosti a srdečnosti, preto ich deti rady počúvajú a nechávajú sa unášať ich fantáziou. Rozprávky sú však aj poučné. Deti si všímajú rozprávkové dobré vlastnosti, ako napríklad poslušnosť, štedrosť, úprimnosť, pravdovravnosť i úctu k starobe, a chceli by sa podobať na svoje obľúbené rozprávkové postavy