Slučka - Mastersová, Priscilla anglická autorka 1952 (Ikar, 2008)
Calluma Hughesa označili za vraha a psychopata. Takúto nálepku mu dali médiá, spolužiaci a predovšetkým rodina chlapca, ktorého prebodol. Rogera Gougha nazvali obeťou. Všetci, ktorých polícia vypočula, ho opísali ako športovo založeného, zábavného a obľúbeného chlapca.. Callum ho vraj brutálne zavraždil.. Koronerka Martha Gunnová je vdova a navyše sa musí vyrovnať s odchodom syna na futbalovú akadémiu. Keď Calluma nájdu mŕtveho v cele iba dva dni po jeho zatknutí, polícia dospeje k záveru, že sa jednoducho nedokázal prispôsobiť novému prostrediu a spáchal samovraždu. Bol však taký plachý a inteligentný chlapec schopný vraždiť bez motívu? A dokázal by si vôbec siahnuť na život? Martha sa odváži preniknúť hlbšie a odhalí pravdu, ktorá je oveľa znepokojujúcejšia a desivejšia ako čokoľvek, čo si dokážu vymyslieť noviny. Je odhodlaná vyriešiť záhadu zničených životov dvoch zásadne odlišných chlapcov.