Ako šla rozprávka do sveta - Zmatlíková, Helena; Slobodová, Elena (Ikar, 2008)
V knihe sa najmenší čitatelia stretnú s obľúbenými rozprávkovými postavami z rôznych krajín. Výber najkrajších európskych rozprávok ilustrovala Helena Zmatlíková.