Anjelik vo vysokej tráve : Poviedky pre deti - kol. autorov (Perfekt, 2007)
Autormi knihy sú mladší i starší, renomovaní i začínajúci spisovatelia. Plnofarebná kniha je plná života a poviedok smiešnych, veselých, ale i vážnejších. Všetky poviedky riešia každodenné problémy detí: šikanovanie, osamelosť, spôsob trávenia voľného času, túžbu po psíkovi, vysedávanie za počítačom, vzťahy s Rómami... Všetky poviedky sa na problémy detí pozerajú z nezvyčajného uhla a hľadajú nevšedné riešenie. Kniha tak spĺňa trojjedinú úlohu: prináša pôvodné poviedky autorov pre deti, povzbudzuje autorov, aby písali poviedky pre deti, a pomáha rodičom a deťom pozrieť sa na svet z iného uhla tak, aby sa problémy zmenšovali a aby sme sa všetci viac tešili zo života.