Svědectví - Kantor, Alfred; Oliva, Pavel (Velké Bílovice TeMi CZ, s.r.o., 2007)
Kresby židovského mladíka zachycují utrpení v nacistických koncentračních táborech Terezín, Osvětim a Schwarzheide. Soubor více než stovky kreseb představuje unikátní svědectví o životě vězňů v koncentračních táborech. Prosté, téměr naivistické provedení dává výtvarnému projevu etický rozměr. Jedná se o první české faksimilové vydání této kreslené kroniky.
Keywords: česká literatúra; výtvarné umenie; koncentračné tábory; holokaust -- 1939-1945; 2. svetová vojna; Terezín; Osvienčim; populárno-náučné publikácie; obrazové publikácie