Výchova k toleranci a proti rasismu - Šišková, Tatjana (Praha Portál,s.r.o., 2008)
Naši přední psychologové, sociologové, pedagogové, antropologové a další odborníci z oblasti sociálních věd připravili jeden z prvních konkrétních programů výchovy dětí a mládeže k toleranci a proti rasismu. Informace o národnostních menšinách a zvycích etnik, výsledky výzkumu postojů mládeže základních a středních škol, vytváření modelových situací neporozumění a xenofobie pomocí interaktivních her aj. Informace o národnostních menšinách a zvycích etnik, výsledky výzkumu postojů mládeže základních a středních škol, vytváření modelových situací neporozumění a xenofobie pomocí interaktivních her aj.
Keywords: česká literatúra; výchova a vzdelávanie; rasizmus; xenofóbia; národnostné menšiny; Rómovia; emigrácia a imigrácia; multikulturalizmus; multikultúrna výchova; odborné publikácie