Základy kresby - zátišia a objekty - Barber, Barrington (Svojtka & Co., s.r.o, 2008)
Zátišie bolo po stáročia populárnym žánrom. Umelci, ktorí sa oň zaujímajú, môžu hľadať inšpiráciu v histórii od Rimanov až po súčasnosť vrátane nástenných malieb talianskej renesancie, okázalých štúdií kvetín holandských umelcov počiatku 17. storočia, veselo ladených diel impresionistov alebo nových a často prekvapujúcich tvarov a dimenzií, ktoré vniesli do umenia kubisti a impresionisti.