Dejepis pre 3. ročník gymnázií Národné dejiny - Bartlová, Alena; Letz, Róbert (Bratislava SPN - Mladé letá, 2008)
Učebnica dejepisu pre žiakov tretieho ročníka gymnázií.
Keywords: národné dejiny; stredoškolská učebnica; 1. svetová vojna -- 1914 - 1918; Slovensko -- dejiny -- 1914-2004; Slovenská republika -- vznik; národnostné menšiny; 2. svetová vojna; socializmus