Poľská sibiriáda - Domino, Zbigniew poľský autor 21. decembra 1929 - 11. júna 2019 (Pectus, 2008)
Dominov román je najobšírnejším a najvážnejším podaním vysťahovaleckej témy známej z poľského písomníctva, osudov ľudí, ktorí od septembra 1939 na základe Ribbentropovho-Molotovho paktu boli presídľovaní Červenou armádou z východných oblastí 2. Poľskej republiky do severovýchodnej časti bývalého Sovietskeho zväzu... Obraz postáv, nálad a úzkostí treba uznať za poctivý, neviazaný demagógiou, nevraživosťou a predpojatosťou. Román predstavuje ambiciózne a autentické dielo, zrodené z dôveryhodnej pamäti vlastných životných skúseností autora.