Zóna 22 - Hague, Tig anglický autor 1972 (Ikar, 2009)
Prinútili ho vymeniť každodenný život za väzenskú celu... Keď Tig Hague pobozkal na rozlúčku priateľku Lucy, myslel na svoj návrat. Mladý pár si práve hľadal prvý spoločný domov. Tig mal odísť len na pár dní na rutinnú služobnú cestu - každoročné vyvrcholenie inak všednej práce za ruskou prepážkou londýnskej banky. Ale o pár hodín neskôr sa na moskovskom letisku niečo prihodí. Niečo veľmi zlé. Pretože neporozumel žiadosti o úplatok, ktorá by urýchlila jeho vstup do krajiny, poslali ho nabok, aby mu prehľadali batožinu. Taká obyčajná schválnosť, pomyslel si. Vzápätí sa však Tigov svet zrúti so závratnou a hrôzostrašnou rýchlosťou. V zadnom vrecku starých džínsov mu našli drobučký kúsok hašiša z víkendovej staromládeneckej párty na rozlúčku so slobodou. To množstvo by doma nestálo ani len za pokarhanie. Navyše o tom ani nevedel. Tig však musel stráviť noc v neslávne známej moskovskej väznici Pietska ústredná. Ale to všetko bol iba prvý krok na jeho ceste do väzenského tábora Zóna 22.