Amen, zabil babu kamen - Glocko, Peter slovenský autor 2. júna 1946 - 26. júna 2019 (Vydavateľstvo Matice slovenskej, 2007)
"Humor náš každodenný" bol vždy nástrojom na zvládanie životných problémov a žriedlom tvorivosti. Desať esejí: Amen, zabil babu kamen (O zmysle pre humor našich predkov), Čo je to? (Zamyslenie nad slovenskými ľudovými hádankami), Kráľ ľudového smiechu (Exkurz venovaný F. Rabelaisovi, geniálnemu predstaviteľovi francúzskej renesančnej prózy), Keď má pršať, pavúky pískajú (Zamyslenie nad ľudovou pranostikou), Kto chce mať, musí dať (Zamyslenie nad slovenskými prísloviami a porekadlami) a iné sprítomňuje originalitu duchovného dedičstva, ktoré sa skrýva v ľudovom humore.