Komerční sexualizované násilí na dětech - Milfait, René (Portál, s.r.o, 2008)
Kniha se zabývá jedním z nejpalčivějších problémů současné doby - fenoménem prostituce, pornografie a obchodu s dětmi. Objasňuje souvislosti základních pojmů, nabízí spolehlivé poznatky o stěžejních aktérech a aspektech této mnohovrstevné problematiky a zpracovává a reflektuje ji interdisciplinárním způsobem. Autor se orientuje na praxi. Poskytuje poznatky o obětech i pachatelích, příčinách jevů, preventivních opatřeních a iniciativách. Současně seznamuje čtenáře se zkušenostmi, doporučeními a strategiemi mezinárodních i národních organizací v této oblasti. Publikace je určena především sociálním pracovníkům a dále studentům, psychologům, příp. policistům, soudcům, státním zástupcům, lékařům, pastoračním pracovníkům a žurnalistům.