Genóm - Ridley, Matt anglický vedec 7. februára 1958 (Remedium, 2004)
Pred koncom druhého tisícročia médiá žili najmä tým, čo spôsobí v počítačoch problém Y2K, a či sa to tretie začne už rokom 2000 alebo až o rok neskôr. Správa, o tom, že ľudský genóm je už zmapovaný, sa v mnohých novinách nedostala ani na titulnú stranu, akoby ani nešlo o závažnú udalosť. Najvýznamnejší vedecký objav XX. storočia – zmapovanie dvadsiatich troch párov chromozómov, z ktorých pozostáva ľudský genóm – však nastoľuje obrovské množstvo nových otázok, azda ešte viac než poskytol odpovedí. Všetky sa týkajú nášho nazerania na rôzne choroby, dlhovekosť, inteligenciu či slobodnú vôľu, všetky ovplyvnia zvyšok našich životov.