Ekologie a rozšíření biomů na Zemi - Prach, Karel; Štech, Milan; Říha, Pavel (Nakladatelství Scientia spol. s r.o, 2009)
Náplňou publikácie je predovšetkým vysvetlenie príčin rozšírenia jednotlivých Biom na Zemi, ich sezónne premenlivosti a adaptácia organizmov v nich žijících. Kniha je faktograficky, stručná a prehľadná s veľkým množstvom grafov a mapiek a farebnou prílohou kvalitných fotografií. Určená je nielen študentom ako doplnok k podobne zameraným prednáškam na vysokých školách prírodovedného zamerania, ale aj pre širšiu verejnosť so všeobecným záujmom o prírodu.